Openbare bibliotheken provincie Antwerpen

Maandag 23 oktober - Lezing over ‘Alice in Wonderland’

Maandag 23 oktober : Zaal de Wamp, 19u30 .  Lezing door Jan Uytendaele over het klassieke en vaak verfilmde boek van Lewis Carroll : Alice in Wonderland.
 
Jan Uytendaele is licentiaat in de Germaanse filologie. Hij was hoofdlector aan de lerarenopleiding Thomas More Hogeschool en praktijklector aan de lerarenopleiding van de Faculteit Letteren van K.U.L.  
Alice in Wonderland wordt wel eens het ‘kinderboek der kinderboeken’ genoemd hoewel het zoals zoveel goede kinderboeken evenzeer gelezen en gesmaakt kan worden door volwassenen. Het boek inspireerde velen, oa. The Beatles en Tim Burton. Wie was de extravagante auteur Lewis Carroll  en hoe komt het dat dit kinderboek de status van cultboek heeft verworven ? Deze en andere vragen worden in deze boeiende lezing behandeld. 

Graag uw komst melden op 014/67.16.14 of bibliotheek@arendonk.be
 

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Reacties worden eerst gemodereerd
voordat ze op de site verschijnen.

Meer nieuws

Nacht van het Kempens Erfgoed

Vrijdag 20 oktober 2017 gaat de 7de nacht van het Kempens Erfgoed door. Een GRATIS activiteitenaanbod in onze regio! Voor Hulshout programmeerden wij de voorstelling "Marieke en Lowieke, een niet zo'n blijspel" door Jef Louisa Versmissen. Lees verder
Meer nieuws